Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk

Datum: zondag 20 november 2016

Onlangs verwelkomde Casting crowns een speciale gast op het podium tijdens een concert in Indianapolis. Travis Carpenter mocht iets vertellen over zijn YouTube-video die viraal is gegaan. Op de video is te zien hoe hij in de auto de song ‘And now my lifesong sings’ van Casting crowns aan het zingen is. Precies op dat moment wordt hij van de zijkant aangereden, waarbij een ander voertuig zich in zijn auto boort. Wonder boven wonder blijft Travis Carpenter ongedeerd. Inmiddels is de video meer dan zeven miljoen keer bekeken.

Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan

Datum: maandag 17 oktober 2016

Zaterdag 8 oktober gaf de nieuwbakken gospelzanger Leen Koster een concert in zijn home Town Nieuwerkerk a/d IJssel in kerkgebouw De Lichtkring.

 

In een volle kerk opende Koster het concert met “Het kan vriezen het kan dooien” van zijn debuut cd “Diep van binnen” die november 2015 verscheen. Naast dit uptempo nummer zong hij vele en inmiddels bekende songs van dit album. De makkelijk voor een breed publiek toegankelijke nummers volgden elkaar op gedurende het concert en misschien schuilt hier wel Kosters kracht omdat vele niet christenen zijn muziek kennen. Muziek die niet altijd doorspekt is met de boodschap maar die mensen aanspreekt omdat het uit het leven gegrepen is en toch ook prikkelt, aanspreekt, sturing en richting geeft.

Good old Wim Bevelander opende in het middenstuk van het concert met “Kijk ‘m lopen” een misschien minder bekend lied waarvan de tekst iedereen aansprak. “Wij mensen denken wijs te zijn, geloven dat het Plan. Voor heel de kosmos past in onze hersenpan” Vervolgens zong Bevelander nog het zeer swingende “Dubbel”, “Uiteraard” en “Geen vlucht” van de mooie cd “De wind is buiten adem”. Bevelander beheerst door al zijn ervaring velen stijlen maar kan nog steeds niet verbergen ergens een ouwe rocker te zijn.

Koster zong ook twee nummers van Marco Borsato nl. “Margherita” en na de pauze “Als er nooit meer een morgen zou zijn”. De laatste zong hij met zijn zoon Matthew die zeer verdienstelijk het rapgedeelte voor zijn rekening nam. In het twee deel van het concert bracht Koster het prachtige “Thank you” van Ray Boltz ten gehore. Met dit nummer oogstte hij veel lof, bezorgde menigeen kippenvel en zette hij de deur op een kier voor meer Engelstalige nummers.

Al met al een zeer geslaagd concert met warme gloed waarvan vele bezoekers het beeld van Bevelander met een plastic emmertje niet snel zullen vergeten.
 

Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum

Labels: Amy Grant
Datum: zaterdag 1 oktober 2016

Voor het eerst in twintig jaar brengt Amy Grant een nieuw kerstalbum uit. Het album is opgenomen in haar thuisstudio in Nashville. Amy Grant vertelt over haar nieuwe album 'Tenessee Christmas': "Ik heb ervan genoten om met mijn gitaar over de hele wereld te reizen, maar de beste muzikale herinneringen heb ik toch aan de kerstperiode met mijn familie en vrienden. Ik hoop dat het is gelukt om wat van die magie van de kerstdagen vast te leggen op dit album."

Newsboys mag grens met Canada niet over

Labels: Newsboys
Datum: vrijdag 30 september 2016

Voor de tweede keer in minder dan een jaar heeft Newsboys concerten in Canada moeten afzeggen. In april van dit jaar werden bandleden aan de grens tegengehouden. De reden was dat zanger Michael Tait negen jaar geleden een verkeersovertreding heeft begaan, waardoor hem de toegang werd ontzegd. In de afgelopen maanden heeft Michael Tait via juridische wegen getracht om zijn strafblad op te schonen. Ditmaal hoopten de bandleden van Newsboys een concert in Toronto (Canada) te kunnen geven, maar wederom werd hen de toegang geweigerd. Het was een grote teleurstelling voor de bandleden dat ze genoodzaakt waren om het concert in Toronto te annuleren.

Emotioneel moment voor Big daddy weave

Datum: donderdag 29 september 2016

Onlangs heeft Jason Weaver voor het eerst weer het podium gedeeld met zijn collega bandleden van Big daddy weave. Eerder dit jaar zijn vanwege een ernstige infectie de beide benen van Jason Weaver geamputeerd. Maandenlang heeft hij in het ziekenhuis gelegen voor verschillende operaties en revalidatie. Het was dan ook een bijzonder moment dat Jason Weaver in een rolstoel aanwezig was bij een radio conferentie. Tijdens deze bijeenkomst mochten de bandleden van Big daddy weave de Rich Mullins Impact Award in ontvangst nemen.

Jamie Grace verkoopt instrumenten

Labels: Jamie Grace
Datum: woensdag 28 september 2016

Noodgedwongen moet Jamie Grace een aantal van haar keyboards en gitaren verkopen. Momenteel staan deze spullen nog in de garage van haar ouders, maar die hebben haar gevraagd om de spullen weg te halen. Daarom heeft ze besloten om alle instrumenten te verkopen. Overigens heeft Jamie Grace onlangs een instructievideo over ‘Hoe maak ik zelf een YouTube video?’ online gezet. Ze kreeg namelijk vaak deze vraag gesteld, waardoor ze heeft besloten om een instructiefimpje te maken.

Chris Tomlin schrijft kinderboek

Labels: Chris Tomlin
Datum: dinsdag 27 september 2016

Aanbiddingsleider Chris Tomlin heeft samen met Pat Barrett een kinderboek geschreven met de titel ‘Good good father’. Hij vertelt: "Het was een spannende reis om voor het eerst een kinderboek te schrijven. Het maakt het extra speciaal, omdat ik zelf vader ben geworden. Het is mijn gebed dat het boek kinderen helpt om te begrijpen dat God werkelijk bestaat en dat wij Hem onze Vader kunnen noemen, dat wij zijn geliefde zonen en dochters zijn. Het is een eenvoudig maar krachtige verhaal".

Album Lauren Daigle behaalt goud status

Datum: maandag 26 september 2016

Recentelijk is bekend geworden dat het album ‘How can it be’ van Lauren Daigle de goudstatus heeft bereikt. Sinds de release zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Het album stond vijf weken op de eerste plaats van lijst de Top Christian Albums chart van Billboard. Daarmee is Lauren Daigle de bestverkopende nieuwe gospelartiest van de afgelopen tien jaar.

Zanger Casting crowns spreekt over zijn ziekte

Datum: zondag 25 september 2016

Zanger Mark Hall van Casting Crowns spreekt in een podcast uit over zijn ziekte en de belangrijkste les die hij heeft geleerd. Hij vertelt: "Ik ging naar de dokter vanwege een brandend gevoel in mijn maag. Tijdens een scan werd een tumor in mijn nier ontdekt. Als jeugdleider in een kerk help je anderen door de storm van hun leven en opeens zit je zelf middenin een storm.” Mark Hall laat weten dat hij veel steun uit zijn geloof haalt. Hij hoopt door zijn ziekte nog sterker dan voorheen uit te dragen dat God is wie Hij zegt te zijn en dat kunnen we Hem kunnen vertrouwen."

Neef van Natalie Grant komt tot geloof

Datum: donderdag 18 augustus 2016

Onlangs heeft Natalie Grant laten weten dat haar aan heroïne verslaafde neef tot geloof is gekomen. Momenteel zit haar neef met de naam Christian vast in de gevangenis. Natalie Grant en haar zus Jennifer hebben onlangs hem bezocht. Natalie Grant schrijft: "Ik heb vernomen dat mijn neef hoop en troost heeft gevonden in Jezus. Hij heeft het zwaar in de gevangenis, voelt zich eenzaam en heeft spijt van hetgeen hij heeft gedaan. Christian moet nog een gevangenisstraf van een aantal jaar uitzitten. Toch is Natalie Grant bemoedigd dat hij verantwoordelijkheid neemt voor zijn daden en wil groeien in zijn geloof.

Album Third day behaalt platina status

Labels: Third day
Datum: woensdag 17 augustus 2016

Het album ‘Wherever you are’ van Third day heeft de platina status bereikt. Sinds de release zijn er meer dan een miljoen exemplaren van het album verkocht. Bandleider Mac Powell van Third day heeft op Instagram een foto gedeeld van de plaquette ter gelegenheid van de platina status.

Mandisa herstelt van zware depressie

Labels: Mandisa
Datum: dinsdag 16 augustus 2016

Onlangs heeft Mandisa openlijk gesproken over haar worstelingen in het aflopen jaar. Zij schrijft hierover: “Een paar maanden geleden had is last van een ernstige depressie. Ik voelde mijzelf geïsoleerd en sloot mijzelf af voor al mijn dierbaren, waaronder ook God. Uiteindelijk voelde ik mij zo hopeloos en ver weg van mijn hemelse Vader en zag ik geen uitweg.” Inmiddels is Mandisa erin geslaagd uit het dal te klimmen. Het nieuwe nummer ‘One step away’ van Casting crowns heeft haar daarbij geholpen. Zij adviseert iedereen die in soortgelijke omstandigheden zit om naar dit nummer te luisteren.

Mattthew West eert zijn overleden oom

Labels: Matthew West
Datum: maandag 15 augustus 2016

Vanuit zijn huiskamer heeft Matthew West een live-sessie op Facebook gehouden. Hij speelde een aantal songs en had een korte overdenking voor zijn fans. De live-uitzending was ter ere van zijn oom die de nacht ervoor is overleden. Tijdens de uitzending vertelde Matthew West dat zijn oom hem heeft geleerd om gitaar te spelen en dat terwijl zijn oom al van kinds af aan blind was.

Switchfoot steunt het goede doel

Labels: Switchfoot
Datum: zondag 14 augustus 2016

Switchfoot werkt samen met de organisatie Cure die als doel heeft om wereldwijd medische zorg voor kinderen toegankelijk te maken. De bandleden roepen hun fans op vijftig dollar aan dit goede doel te doneren, omdat ze dan een Cure t-shirt en het nieuwste album ‘Where the light shines through’ van Switchfoot krijgen.

Bandleider Hawk Nelson schrijft over jaloezie

Labels: Hawk Nelson
Datum: zaterdag 13 augustus 2016

Bandlid Jon Steingard van Hawk Nelson heeft een nieuwe blog geschreven over een probleem waarmee hij worstelt. Hij schrijft: “Soms spelen we shows met bands die in een kortere tijd meer succesvol zijn geworden dan mijn eigen band. Hoewel ik geen kind meer ben, worstel ik soms nog met diezelfde oude gevoelens van jaloezie en afgunst ... en het is lelijk.” In zijn blog schrijft Jon Steingard wat hij eraan doet om deze gevoelens te overwinnen.