Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan

Datum: maandag 17 oktober 2016

Zaterdag 8 oktober gaf de nieuwbakken gospelzanger Leen Koster een concert in zijn home Town Nieuwerkerk a/d IJssel in kerkgebouw De Lichtkring.

 

In een volle kerk opende Koster het concert met “Het kan vriezen het kan dooien” van zijn debuut cd “Diep van binnen” die november 2015 verscheen. Naast dit uptempo nummer zong hij vele en inmiddels bekende songs van dit album. De makkelijk voor een breed publiek toegankelijke nummers volgden elkaar op gedurende het concert en misschien schuilt hier wel Kosters kracht omdat vele niet christenen zijn muziek kennen. Muziek die niet altijd doorspekt is met de boodschap maar die mensen aanspreekt omdat het uit het leven gegrepen is en toch ook prikkelt, aanspreekt, sturing en richting geeft.

Good old Wim Bevelander opende in het middenstuk van het concert met “Kijk ‘m lopen” een misschien minder bekend lied waarvan de tekst iedereen aansprak. “Wij mensen denken wijs te zijn, geloven dat het Plan. Voor heel de kosmos past in onze hersenpan” Vervolgens zong Bevelander nog het zeer swingende “Dubbel”, “Uiteraard” en “Geen vlucht” van de mooie cd “De wind is buiten adem”. Bevelander beheerst door al zijn ervaring velen stijlen maar kan nog steeds niet verbergen ergens een ouwe rocker te zijn.

Koster zong ook twee nummers van Marco Borsato nl. “Margherita” en na de pauze “Als er nooit meer een morgen zou zijn”. De laatste zong hij met zijn zoon Matthew die zeer verdienstelijk het rapgedeelte voor zijn rekening nam. In het twee deel van het concert bracht Koster het prachtige “Thank you” van Ray Boltz ten gehore. Met dit nummer oogstte hij veel lof, bezorgde menigeen kippenvel en zette hij de deur op een kier voor meer Engelstalige nummers.

Al met al een zeer geslaagd concert met warme gloed waarvan vele bezoekers het beeld van Bevelander met een plastic emmertje niet snel zullen vergeten.